top of page
3.jpg

’Science Learning Lab – Ideværksted’ er et skoletjenestetilbud for folkeskoler i hele Esbjerg kommune. Det ligger på Bakkeskolen Cosmos.

 

 18-09 og 19-09 

Kl. 11:00, 12:00 og 13:00

Affald og ozobotter

 

Science Learning Lab – Ideværkstedet byder ind med en stand med plads til seks 4.klasser en time ad gangen fra kl. 11-14. Her kan de kan kode robotterne Ozobot under temaet Affald. En klasse, som har fået særlig instruktion vil være hjælpere for de besøgende klasser.

 

Opgaverne løses på en voksdug med tuscher, klistermærker, og konkrete materialer, som hentes fra 3 opstillede affaldsspande med genbrugsmaterialer. 

Besøg os på stand nr. 12

4.jpg

Eleverne bliver stillet overfor 6 små opgaver, hvor de første tre er lette færdighedsøvelser. De tre sidste stiller større krav til viden om affald og fordrer byggeelementer.

 

Dernæst kan de løse 4 større udfordringer omkring affaldssortering i opgave A-D. Sidst kan nogle nå at komme til en opgave omkring Verdensmål 12 for Danmark og komme med bud på løsninger på det.

MÅL 12: ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

12.5 Inden 2030 skal vi nedbringe affaldsmængden betydeligt, gennem forebyggelse, reduktion, genbrug og genanvendelse.

12.8. Inden 2030 skal vi sikre, at mennesker overalt har den relevante viden og oplysning for at fremme bæredygtig udvikling og leve deres liv i harmoni med naturen.

1.jpg
2.jpg

For mere om Science learning Lab

For mere information om verdensmålene i undervisningen

bottom of page